Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Книги  |  Meѓународен математички натпревар Кенгур - 1 2 3 одделениe

Meѓународен математички натпревар Кенгур - 1 2 3 одделениe

Автори: Алекса Малчески, Весна Манова Ераковиќ, Анета Гацовска, Слаѓана Брсакоска, Сања Костадинова

Презентирани се сите натпреварувачки тестови за најмалите ученици во постоењето на Меѓународниот натпревар Кенгур. Како и во секоја категорија на задачи за Кенгур, и во оваа категорија, во секоја учебна година, меѓународната комисија за натпреварот кенгур има направено внимателен избор на нтпреварувачки задачи. Добро е истите да се собрани на едно место, за да може да бидат достапни на нашите најмали ученици. Секако највредно е што најголем од нив се логички задачи од различни област, кои можат силно да го развијат интересот како за математика така и за сите сродни нејзини области. 
50,00 МКД
Количина: Додај во кошничка

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.