Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]

Активности на СММ_меѓународен натпревар Кенгур 2014_Регионален натпревар средно образование 2014 година

Меѓународниот математички натпревар Кенгур 2014 година ќе се одржи на 20.03.2014 година со почеток во 11 часот. Регоналниот натпревар за учениците од средното образование ќе се одржи на 15.02.2014 година.
Види повеќе

14/02/2014

Балканска математичка олимпијада 2014

Во периодот од 02.05. 2014 до 07.05.2014 година во Плевен, Република Бугарија се одржа 31-та Балканска математичка олимпијада, на која учество зеде и Репрезентација на Република Македонија. На истата, нашите ученици освоија една сребрена медаља, една бронзена медаља и една пофалница и тоа
      Бојан Серафимов-сребрен медаљ,
      Стефан Николоски-бронзен медаљ, и
      Божидар Стеваноски-пофалница. 
СММ им го честита успесите поединечни и екипен на членовите на нашата репрезентација и им пожелува успех на престојната Интернационална математичка олимпијада што ќе се одржи во Кејп-Таун, ЈАР во месец јули. 

07/05/2014

Прелиминарни резултати од меѓународниот натпревар КЕНГУР 2014 година_средно_образование

Прелиминарни резултати од меѓународниот натпревар КЕНГУР 2014_година, средно образование
1-година
2-година
3-година
4-година
Време за забелешки на резултатите 21.05.2014 година. Внимателно прегледајте ги спсоците, и доколку има пропусти во личните податоци, до назначениот термин на познатите адреси најавете ги. 

19/05/2014

ТЕМИ ЗА НАТПРЕВАРИ ВО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

Согласно член 3 од правилникот за организирање и одржување на натпревари во средното образование, СММ е должен да ги објави темите за натпревари. Покрај тоа што тие се јавно објавени во брошурата која можете да ја најдете на овој сајт, дополнително, посебно ги објавуваме темите за натпревари. 
Теми за натпревари во категорија А (види тука)
Теми за натпревари во категорија Б (види тука)

19/12/2014

Страни: 123> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.