Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Списанија  |  Нумерус  |  Нумерус_41_2

Нумерус_41_2

НУМЕРУС 41_2
Содржина
1. Наумка Србиноска: Повеќе начини за решавање на една задача                                  1
2. Математика со кибритчиња 1                                                                                              3
3. Регионален натпревар по математика 2015 година                                                         4 4. Магичен “шестаголник”                                                                                                       12
5. Сава Гроздев: Две елементарни неравенства и нивна примена                                  13  
6. Решенија на конкурсните задачи од минатиот број                                                         18 7. Решенија на конкурсните задачи за математички натпревари од минатиот број         26 8. Решенија на наградните задачи од минатиот број                           &
75,00 МКД
Количина: Додај во кошничка

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.