Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

ОДЛИЧЕН УСПЕХ-Олимпијада по ФИНАНСИСКА МАТЕМАТИКА и АКТУРАСТВО

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ
СММ им го честита успехот на нашите олимпијци од олимпијадата по ФИНАНСИСКА МАЕМАТИКА и АКТУАРСТВО. Три сребрени медаљи, три бронзени медаљи и шест пофалници. ОДЛИЧНО. Нека ни се ножат успесите во наредните години. Истите ученици се покануваат на свеченото доделување на медаљите на 27.06.2018 година на Машински факултет. Во прилог се резултатите од двете категории, онакви какви што ги добивме и списокот на нашите ученици со освоените медаљи. 
список 9 одделение            види тука
список 10-12 одделение     види тука
успеси на Македонија         види тука
Со почит
Алекса Малчески
___________________________________________________________________________
СЕРТИФИКАТИ И ДИПЛОМИ_ПОДИГАЊЕ

Почитувани колеги

Ве известуваме дека заврши процесот на изработка и распоредување на вашите одличја од овогодишните натпревари. Сакме да ве известиме дека заврши и процесот на ДОСТАВУВАЊЕ НА ваши реакции по изработените одличја. СММ повеќе не прифаќа никакви реакции на изработените дипломи и сертификати. 
НАЧИН НА ПОДИГАЊЕ НА ОДЛИЧЈАТА
1. Одличјата се подигаат во текот на месец јуни, секој работен ден во периодот од 12:00 до 13:30 часот во просториите на СММ почнувајќи од 06.06.2018. 
2.Секој што има специјални барања мора да се јави на телефонот 075321093 и специјално да се договори околу нашинот на подигање. 
3.Секоја школа мора да определи лице кое ќе ги подигни материјалите. При подигањето мора да има лична карта за да се евидентира. 
4.Секој подигач на материјалите мора да пополни и потпиши лист со кој се докажува дека ги извршил дејствијата. 
По спроведување на целата постапка СММ не сноси никакви одговорности за материјалите што се подигнати.  
Со почит 
Алекса Малчески

18/06/2018

ДОДЕЛУВАЊЕ НА МЕДАЉИ ЗА 2018 година

ПОЧИТУВАНИ
Олимпијци, колеги, родители, роднини, и цела државна заедница. СММ ве известува дека на ден 27.06.2018 година со почеток во 12 часот во просториите на Машинскиот факултет ќе изврши доделување на медаљите на сите учесници од овогодишните олимпијади, а кои не се доделени. СММ ги поканува сите горенаведени да присуствуваат на овој свечен чин, кој е единствен во Република МАКЕДОНИЈА од областа на математиката. 
Во истиот ден и термин ќе се изврши и доделувањето на медаљите од овогодишниот најпрестижен куп од ЛОГИЧКИ КАРАКТЕР којсе одржа во нашата земја, ФИНАЛЕН КРУГ НА КЕНГУР 2018 година. Се покануваат сите ученици на овој натпревар, кои не ги примиле своите медаљи, да присуствуваат и да ги примнат своите одличја. 
Со почит
Алекса Малчески
Претседател на СММ

12/06/2018

ФИНАЛЕН КРУГ НА КЕНГУР-ФИНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ

Бравурозна атмосфера. Многу натпреварувачи, многу наставници, многу родители-прекрасно доделување на одличјата, презадоволни инатпреварувачи, и родители, и наставници.... и што и да кажуваме не може да го опише вчерашното доживување... Среќно натпреварувачи, наредната година поорганизирани а со тоа и подобри ќе бидат и резултатите...
Се поделија 202 медаљи, 303-дипломи, потврди, сертификати.... 
резултати финален круг на КЕНГУР 2018. 
категорија bejamin      види тука
категорија ecolier        види тука
категорија cadet          види тука
категорија junior          види тука
категорија senior         види тука
Секоја недоследност на доделените одличја ќе биде навремено исправена. 
Со почит
Алекса Малчески

11/06/2018

ФИНАЛЕН КРУГ КЕНГУР-ФИНАЛНО СООПШТЕНИЕ

ПОЧИТУВАНИ
СММ ги известува сите лица кои уплатиле за ФИНАЛНИОТ КРУГ на меѓународниот натпревар Кенгур 2018, дека во 09:00 часот оние кои улатиле за натпреварот МОРА да бидат присутни во холот на универзитетот ФОН во Скопје. 
Во истиот час ќе отпочне распоредувањето на учениците. Натпреварот почнува во 10:00 часот. 
Ве молиме за уредно присуство. 
Со почит 
Алекса Малчески

08/06/2018

Страни: 123> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.