Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

КЕНГУР 2018_РОК за ПРИЈАВА е 08.03.2018

ПОЧИТУВАНИ
Заради наголемениот интерес за одржување на Меѓународниот натпревар Кенгур 2018, истиот покрај во училиштата во Република Македонија, како и минатата година и оваа година ќе се организира и на универзитетот ФОН. Условите за пријавување и одржување се еднакви како и пријавувањето во минатата година. Следете ги дополнителните информации на оваа вест. Краен рок за ПРИЈАВУАЊЕ е 08.03.2018 година. Во прилог е писмото кое треба секој учесник кој е ИНДИВИДУАЛЕН учесник на ФОН да го пополни. 

лично писмо за учество на КЕНГУР 2018    види тука

Со почит Алекса Малчески
претседател на СММ
___________________________________________________________________________
За да се избегнат сите недоразбирања поврзани со натпреварот Кенгур 2018, СММ писмото покана за Кенгур 2018 го поставува на АЛБАНСКИ ЈАЗИК:
писмо покана     види тука
___________________________________________________________________________
III дел резултати од општинскиот натпревар за основно образование
охрид           ново село                 куманово               чишиново-облешево          илинден 
тетово          маврово-ростуше    дебар                     кочани
Рокот за поднесување на приговори за учениците од последниот список, т.е. од општината Охрид е 28.02.2018 до 16 часот. Приговорите се поднесуваа на е-маил адресата 
       samoil.malcheski@gmail.com
___________________________________________________________________________
ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ
Во прилог е писмото покана за учество на Државниот натпревар за учениците од средното образование 2018. 
писмо покана    види тука
На сите учесници им пожелуваме на овој натпревар. 
Со почит Алекса Малчески

02/03/2018

РЕЗУЛТАТИ ОД ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ 2018/КЕНГУР 2018-ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ
Заради турбулентниот период во многу општини и региони во кои се одржува Општинскиот натпревар за учениците од основното образование, РОКОТ за ПРИЈАВУВАЊЕ за МЕЃУНАРОДНИОТ НАТПРЕВАР КЕНГУР се продолжува до 04.03.2018 година. 
Со почит 
Алекса Малчески
претседател на СММ
___________________________________________________________________________

ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД АЛБАНСКИ НАСТАВЕН ЈАЗИК
Почитувани ученици
Во прилог се задачите на албански наставен јазик од МЕЃУНАРОДНИОТ НАТПРЕВАР КЕНГУР 2013 и КЕНГУР 2014. 
кенгур 2013     види тука
кенгур 2014     види тука
Со почит 
Алекса Малчески
__________________________________________________________________________
ПОЧИТУВАНИ
Во рамките на оваа порака и во претходните три ќе ги презентираме резултатите од 5-от Општински натпревар за учениците од основното образование. 
битола             липково                 богданци         центар жупа                 сопиште
делчево           дојран                    крушево          македонски брод         пехчево
петровец         ранковце                врапчиште      старо нагорчане          валандово
студеничани   зелениково             центар-скопје  гази баба                     радовиш
Останатите резултати ќе бидат објавени кога ќе бидат комплетно готови. 
Со почит АЛекса Малчески
      

01/03/2018

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ЗА основно образование 2018///APMO 2018 (Азиско-пацифичка математичка олимпијада 2018)

ПОЧИТУВАНИ ОЛИМПИЈЦИ од МАКЕДОНИЈА
Република Македонија ја помина сложената процедура на одобрувања за одржување на меѓународната олимпијада АПМО 2018. Со тоа можеме слободно да учествуваме на најпрестижната олимпијада после ИМО. Рокот на пријавување се продолжува од 02.03.2018 на 04.03.2018 година. 
Со почит 
Алекса Малчески
претседател на СММ
___________________________________________________________________________
ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД АЛБАНСКИ НАСТАВЕН ЈАЗИК
Почитувани ученици
Во прилог се задачите на албански наставен јазик од МЕЃУНАРОДНИОТ НАТПРЕВАР КЕНГУР 2013 и КЕНГУР 2014. 
кенгур 2013     види тука
кенгур 2014     види тука
Со почит 
Алекса Малчески
___________________________________________________________________________
дел 2///резултати општински основно образование 2018
кривогаштани       долнени            кавадарци          гевгелија                  градско    
лозово                   чашка               гостивар              јегуновце                 босилово
конче                     демир хисар    кратово                росоман                  демир капија
чучер сандево      карпош             кисела вода         ѓорче петров          аеродром


26/02/2018

УЧЕСНИЦИ ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ 2018/РЕЗУЛТАТИ РЕГИОНАЛЕН СРЕДНО 2018/

Почитувани колеги, ученици, родители
На 17.02.2018 година во шест града во Република Македонија се одржа традиционалниот Регионален натпревар за учениците од средното образование 2018. Во прилог се резултатите од комисиите за натпревари кои се составени од предметните професори на учениците. 
регион БИТОЛА             види тука
регион ТЕТОВО             види тука
регион СКОПЈЕ             види тука
регион КАВАДАРЦИ     види тука
регион КУМАНОВО       види тука
регион СТРУМИЦА       види тука 
Секоја неправилност во однос на резултатите да се пријави на меилот 
       natprevari.smm@gmail.com 
ГРУПНИ РЕЗУЛТАТИ ПО ГОДИНИ
прва година        види тука
втора година       види тука 
трета година       види тука
четврта година   види тука 
Одлуката на комисијата за задачи е финална одлука за тоа кој ќе учествува на Државниот натпревар оваа година. Да ја причекаме.
Секоја неправилност во однос на резултатите да се пријави на меилот 
       natprevari.smm@gmail.com  
Со почит Алекса Малчески
претседател на СММ    
___________________________________________________________________________
ПОЧИТУВАНИ СРЕДНОШКОЛЦИ, ПОЧИТУВАНИ МЕНТОРИ, ПОЧИТУВАНИ РОДИТЕЛИ
Во прилог се списоците со учесници на ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР за учениците од средното образование. На натпреварот учествуваат сите пофалени и наградени ученици. Во прилог се списоците со учесници. 
прва година        види тука
втора година      види тука
трета година      види тука
четврта година   види тука
Секој недостаток ве молиме да го пријавите на меилот 
natprevari.smm@gmail.com
Однапред благодарни
Со почит Алекса Малчески

25/02/2018

Страни: ‹ First <23456> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.