Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 02.03.2019 година

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, НАТПРЕВАРУВАЧИ, МАКЕДОНСКА ЈАВНОСТ
Заради технички причини објавуваме неофицијално писмо покана за учество на Општинскиот натпревар за учениците од основното образование. Условите наведени во него се официјални и важат за овој натпревар. Се надеваме дека тоа ќе ви помогне во изборот на екипи за овој натпревар. 
писмо покана(неофицијално)     види тука
На 23.02.2019 истото ќе биде завршено, и сите пријавени општини че бидат јавно објавени на овој сајт. 
Се замолуваат граѓаните на општина Охрид и општина Дебрца да бидат трпеливи и да се спремаат за овој натпревар. Натпревар за овие општини ќе има во град Охрид во закажаниоот ден и во закажаното време како и за останатите општини во Република Македонија. Истите ќе бида известени во крајниот можен рок (петок во 20 часот) за одржување на овој настан. 
Со почит 
Алекса Малчески

23/02/2019

Регионален натпревар за учениците од средното образование///СПИСАНИЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ НУМЕРУС 44_2////ГОЛЕМ УСПЕХ НА МЛАДИТЕ МАКЕДОНСКИТЕ МАТЕМАТИЧАРИ///РАСПОРЕД ЗА ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

РЕЗУЛТАТИ ОД РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
Почитувани колеги, ИМПОЗАНТЕН натпревар, во средното образвоание, по сите основи. Се друго што и да се каже во ова време во нашата држава е излишно. Просто, ИМПОЗАНТНО. Благодариме, професори, колеги, натпреварувачи, директори, училишта за се што сторивте за овој натпревар. Во прилог се резултатите од натпреварот, урнеци од задачите како што беа испратени до локалните организатори, и решенија на истите. 

Регион Прилеп, БИтола, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар     види тука
Регион Скопје        види тука
Регион Струга, Охрид, Кичево, Гостивар, Тетово, Дебар, Центар Жупа, Маврово Ростуше     види тука
Регион Крива Паланка, Кратово, Пробиштип, Св. Николе, Куманово      види тука
Регион Велес, Кавадарци, Неготино, Гевгелија, Богданци, Валандово    види тука
Регион Струмица, Радовиш, Штип, Кочани, Македонски Брод, Делчево, Берово, Пехчево    види тука
Натпреварот се пдржа на следните задачи:
                          македонски                      албански                        турски
I    година           види тука                        види тука                     види тука
II   година           види тука                        види тука                     види тука 
III  година           види тука                        види тука                     види тука
IV  година           види тука                        види тука                     види тука
решенија на задачите   види тука
_______________________________________________________________________________

ПОЧИТУВАНИ УЧЕНИЦИ, КОЛЕГИ, МАКЕДОНСКА ЈАВНОСТ

Ве известувам дека бројот 44_2 од Научно-популарното списание Нумерус, наменето за учениците од основното образование ИЗЛЕЗЕ од печат. Има благодариме на печатарите на истото за ЕКСПРЕСНАТА ИНТЕРВЕНЦИЈА за да истото биде достапно до вас. Напоменувам дека истото МОЖЕТЕ ДА ГО НАРАЧАТЕ на истиот начин на кој го порачувавте досега. 
Со почит
проф. д-р Алекса Малчески
___________________________________________________________________________
ОД СВЕТОТ НА МАТЕМАТИКАТА
Ве известувам дека во периодот од 12.03.2019 до 17.03.2019 година во местото ДЕВИН(близу Велинград) се одржува по 13 пат студентската олимпијада SEEMOUS 2019 година. По тој повод се поканети сите факултети од Република Македонија, индивидуално, за учество на овој натпревар. Пријавите можете да ги направите на сајтот
               https://www.fte-uacg.bg/seemous2019/

19/02/2019

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 2019-информација од технички карактер

ПОЧИТУВАНИ НАТПРЕВАРУВАЧИ
Регионалниот натпревар за учениците од средното образование ќе се одржи на 16.02.2019 година со почеток во 10:00 часот. Во прилог се писмата покани кои ќе бидат соодветно испратени до училиштата во Република Македонија. 
Регион Битола, Прилеп, Македонски Брод, Ресен, Демир Хисар, Крушево              види тука
Регион Скопје                                                                                                                  види тука
Регион Велес, Кавадарци, Неготино, Гевгелија, Валандово, Богданци                     види тука
Регион Крива Паланка, Кратово, Пробиштип, св. Николе, Куманово                         види тука 
Регион Струмица,Штип, Кочани, Берово, Делчево, Мак. Каменица, Радовиш          види тука 
Регион Струга, Маврово Ростуше, Центар Жупа, Кичево, Гостивар, Тетово,            види тука
Забелешка. Во делот на писмата во кои недостасуваат училиштата домаќини, истите не се обезбедени. За жал СММ нема повеќе технички можности истото да го стори, и да обезбеди домаќини. Значи во тој регион натпревар нема ни да се одржи. Секоја промена на информациите ќе биде објавена во оваа вест на овој сајт.
Со почит 
проф. д-р Алекса Малчески
___________________________________________________________________________
ПОЧИТУВАНИ НАТПРЕВАРУВАЧИ и КОЛЕГИ
Ве информираме дека натпреварот во РЕГИОНОТ-ПРИЛЕП, БИТОЛА, МАКЕДОНСКИ БРОД, КРУШЕВО, ДЕМИР ХИСАР и РЕСЕН ќе се одржи на ЕКОНОМСКИОТ ФАКУЛТЕТ во Прилеп. Да има заблагодариме на прилепското друштво на математичари и на секогаш спремната колешка Елизабета Гагалеска(070 353 045) за нивниот ангажман.
Со почит
Алекса Малчески 

12/02/2019

ИНФОРМАЦИЈА ОД ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕР_пласман на Регионален натпревар за учениците од средното образование

Почитувани колеги, натпреварувачи, македонска јавност
Ве информирам дека одлуката на Комисијата за натпревари во срдното образование донесе одлука да на РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ОДАТ СИТЕ УЧЕНИЦИ КОИ на Општинскиот натпревар ОСВОИЛЕ 15 и повеќе поени. Во прилог се списоците на учесници на овој натпревар. 
Регион Битола, Прилеп, Македонски Брод, Ресен, Демир Хисар, Крушево              види тука
Регион Скопје                                                                                                                  види тука
Регион Велес, Кавадарци, Неготино, Гевгелија, Валандово, Богданци                     види тука
Регион Крива Паланка, Кратово, Пробиштип, св. Николе, Куманово                         види тука
Регион Струмица,Штип, Кочани, Берово, Делчево, Македонска Каменица, Радовиш    види тука
Регион Струга, Маврово Ростуше, Центар Жупа, Кичево, Гостивар, Тетово,            види тука
СММ ве известува дека спроед правилникот за натпревар во СММ за средно образование на овој натпревар може да учествуваат сите ученици кои не се списоците а кои на минатогодишниот Државен натпревар освоиле награда. 
Натпреварот ќе се одржи на 16.02.2019 година. За местата на одржување ќе бидете известени на овој сајт и со соодветни писма покани до секое училиште одвоено. 
Со почит
Алекса Малчески

04/02/2019

Страни: ‹ First <34567> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.