Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

Резултати од вториот Општински натпревар за учениците во основното образование во учебната 2014/2015_ВТОР ДЕЛ

Во прилог се резултатите од вториот Општински натпревар за учениците од основнто образование кој се одржа на 28.02.2014 година. ВТОР ДЕЛ 
Богданци       Центар Жупа       Дебар         Делчево        Демир Капија        Долнени
Гевгелија       Кавадарци           Кочани       Крушево        Кривогаштани       Лозово
Ново Село     Охрид                   Прилеп      Радовиш       Ранковце               Шуто Оризари 
Скопје-Бутел Скопје-Чаир         Штип          Струга           Струмица              Студеничани
Валандово     Свети Николе      Вевчани     Виница         Зрновци                 
Облешево-Чешиново                 Македонска Каменица

24/03/2015

Резултати од вториот Општински натпревар за учениците во основното образование во учебната 2014/2015_ПРВ ДЕЛ

Во прилог се резултатите од вториот Општински натпревар за учениците од основнто образование кој се одржа на 28.02.2014 година. ПРВ ДЕЛ 
 Аеродром                Битола                Босилово             Скопје-Центар            Чучер Сандево  
 Дебарца                  Демир Хисар      Дојран                  Скопје-Гази Баба       Градско
 Јегуновце                Карбинци          Скопје-Карпош     Скопје-Кисела Вода   Крива Паланка
 Куманово                Могила                Неготионо            Македонски Брод      Пехчево
 Пласница                Пробиштип         Ресен                    Росоман                     Тетово
 Василево                Велес                  Врапчиште            Залениково    

12/03/2015

SEEMOUS 2015

Отпочна Меѓународната математичка студентска олимпијада на југоисточна Европа. На натпреварот пристигнаа скоро сите пријавени екипи. За сите случувања ќе бидете информирани на оваа страна и на страната seemous2015.smm.com.mk. 

03/03/2015

ФИНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОД ЕВРОПСКИОТ МАТЕМАТИЧКИ КУП 2014

ПОЧИТУВАНИ
На 14.12.2014 во Република Македонија се одржа 3 -тиот Европскиот математички куп, по иницијатива на нашиот поранешен олимпиец Димитар Тренески, а во организација на Сојузот на математичари на Македонија. На истиот нашите ученици постигнаа одлични резултати, при што освоија 2 СРЕБРЕНИ, 7 БРОНЗАНИ МЕДАЉИ и 6 ПОФАЛНИЦИ. Во прилог подолу се дадени конечните резултати од натпреварот. 
КАТЕРГОРИЈА ЈУНИОРИ: види тука
КАТЕГОРИЈА СЕНИОРИ:   види тука

01/03/2015

Страни: ‹ First <6768697071> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.