Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

КЕНГУР 2015

ПОЧИТУВАНИ
И оваа година, како и претходните 20 години, Сојузот на Математичари на Македонија во Република Македонија го организира меѓународниот натпревар Кенгур без граници. Еден од најпрестижните натпревари од ваков тип во светот, посебно ценет во многу универзитетски средини помеѓу најпрестижните универзитети во светот. Натпревар кој, иако се одржува еднаш годишно, врши силно позитивно влијание врз развојот на учениците, посебно врз оние кои континуирано учествуваат на него (така покажуваат искуствата). 
Оваа година натпреварот ќе се одржи на 19.03.2015 година со почеток во 11 часот. 
Натпреварот ќе се одржи на два наставни јазици, и тоа македонски и албански. 
ПИСМО ПОКАНА НА МАКЕДОНСКИ:
види тука
ПИСМО ПОКАНА НА АЛБАНСКИ: види тука
Во наредниот период на страните на СММ ќе бидат поставени изненадувања за натпреварувачите и училиштата учесници поврзани со натпреварот КЕНГУР. 

08/02/2015

Нумерус 40_3_2014/2015

ПОЧИТУВАНИ
Од печат излезе најновиот број на списнието НУМЕРУС, број 40_3 од учебната 2014/2015 година. Истото ќе биде дистрибуирано во текот на наредните денови. Повеќе; види тука
Со почит 
Алекса Малчески

08/02/2015

ПИСМА ПОКАНИ ЗА УЧЕСТВО НА РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ВО СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 2015

ПОЧИТУВАНИ
Во прилог се писмата покани за учество на Регионалниот натпревар за учениците од средното образование во учебната 2014/2015 година:
РЕГИОН_Прилеп_Битола_Крушево_Демир_Хисар_М_Брод (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Охрид_Струга_Кичево_Маврово_Ростуше_Центар_Жупа_Дебар_Кичево_ГОстивар_Тетово (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Скопје (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Велес_Неготино_Кавадараци_Валандово_Богданци_Гевгелија (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Струмица_Радовиш_Штип_Кочани_Виница_Берово_Делчево_Македонска_Каменица (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Куманово_К_Паланка_Кратово_Пробиштип_Св._Николе (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
Учениците кои имаат право на учество на Регионалниот натпревар според Правилникот за одржување и изведување на натпревари во средното образование дополнително ќе бидат додадени. 
Со почит Алекса Малчески

01/02/2015

ПИСМА ПОКАНИ ЗА УЧЕСТВО НА РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ВО СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 2015

ПОЧИТУВАНИ
Во прилог се писмата покани за учество на Регионалниот натпревар за учениците од средното образование во учебната 2014/2015 година:
РЕГИОН_Прилеп_Битола_Крушево_Демир_Хисар_М_Брод (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Охрид_Струга_Кичево_Маврово_Ростуше_Центар_Жупа_Дебар_Кичево_ГОстивар_Тетово (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Скопје (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Велес_Неготино_Кавадараци_Валандово_Богданци_Гевгелија (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Струмица_Радовиш_Штип_Кочани_Виница_Берово_Делчево_Македонска_Каменица (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
РЕГИОН_Куманово_К_Паланка_Кратово_Пробиштип_Св._Николе (писмо без печат:види тука; писмо со електронски печат:види тука)
Учениците кои имаат право на учество на Регионалниот натпревар според Правилникот за одржување и изведување на натпревари во средното образование дополнително ќе бидат додадени. 
Со почит Алекса Малчески

01/02/2015

Страни: ‹ First <7172737475> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.