Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

УЧЕСНИЦИ НА РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ_2014/2015

ПОЧИТУВАНИ
Регионалниот натпревар за учениците од основото образование ќе се одржи на 28.03.2015 година во 22 региони во Република Македонија. На истиот ќе учествуваат следните ученици: 
Регион Берово, Делчево, Пехчево, Македонска Каменица     види тука
Регион Дебар, Центар Жупа, Маврово Ростуше  види тука
Регион Гевгелија, Дојран, Валандово, Богданци, види тука
Регион Кочани, Виница, Зрновци, Чишиново-Облешео види тука
Регион Крива Паланка, Кратово, Ранковце види тука
Регион Охрид, Белчишта види тука
Регион Битола, Ресен, Могила, Новаци, Демир Хисар види тука
Регион Кавадарци, Неготино, Росоман, Демир Капија види тука
Регион Струга, Вевчани види тука
Регион Струмица, Радовиш, Ново Село, Василево, Босилово, Конче види тука
Регион Тетово, Врапчиште, Јегуновце види тука
Регион Велес, Градско, Свети Николе, Чашка, Лозово види тука
Регион Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Долнени, Кривогаштани види тука
Регион Штип, Пробиштип, Карбинци види тука
Регион Гостивар, Боговиње, Врапчиште види тука
Регион Куманово, Старо Нагоричане, Липково, Орашец, Клечовце види тука
Регион Скопје-Центар  види тука
Регион Скопје-Кислеа Вода, Аеродром, Зелениково, Студеничани, Сопиште види тука
Регион Скопје-Гази Баба, Илинден, Петровец види тука
Регион Скопје-Карпош, Ѓорче Петров, Сарај види тука
Регион Скопје-Чаир, Бутел, Чучер Сандево, Шуто Оризари види тука

Сојузот на математичари на Македонија им пожелува на сите учесници успех на натпреварот. 

27/03/2015

Македонска математичака олимипијада 2015

На 04.04.2015 година ќе се одржи Македонската математичка олипијада 2015 година(ММО 2015). Врз база на резултатите од одржаниот Државен натпревар за учениците од средното образование кој се одржа на 14.03.2015 година, на ММО 2015 година се повикуваат следните ученици: види тука
Сојузот на математичари на Мекедонија на сите учесници им пожелува успех на натпреварот. Местото на одржување на натпреварот дополнително ќе биде објавен.

15/03/2015

ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА_РЕЗУЛТАТИ

Во просториите на Машинскиот факултет-Скопје се одржа 58-от Државен натпревар за учениците од сртедното образование. Постигнатите резултати, гледано во целост се одлични, за што СММ им го честита успехот на сите учесници на натпреварот. Во прилог се табелите на постигањата на учениците по класови.
Прва година:           види тука
Втора година:         види тука
Трета година:          види тука
Четврата година:    види тука

15/03/2015

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА

ПОЧИТУВАНИ
На 28.03.2015 година во 22 региони ќе се одржи Регионалниот натпревар за учениците од основното образование. Во прилог е писмото покана за истиот во кој се содржат домаќините на овој натпревар. Листите со учесници на оваа страна дополнително ќе бидат објавени. Писмо покана: види тука

12/03/2015

Страни: ‹ First <8384858687> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.