Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

Соопштение_Кенгур 2014


Почитувани    
Внимателно прегледајте го списокот на школи кои се пријавени за учество на меѓународниот натпревар Кенгур. Доколку сте пријавени а Ве нема на спсокот, Ве молиме во најкраток можен рок да се јавите  на тел.  075 897187.
Види список

12/03/2014

18-та ЈУНИОРСКА БАЛКАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА

  18-тата Јуниорска балканска математичка олимпијада ќе се одржи во периодот од 21-26. 06.2014 година во Република Македонија. Македонија како земја домаќин на истата, ќе учествува со два тима: репрезентација-МАКЕДОНИЈА А и репрезентација-МАКЕДОНИЈА Б, или вкупно со 12-ученици од основното образование. Репрезентациите ќе бидат избрани традиционално по завршување на циклусот натпревари во основното образование. 
      Место на одржување е ОХРИД, хотел МЕТРОПОЛ.

14/02/2014

Активности на СММ_меѓународен натпревар Кенгур 2014_Регионален натпревар средно образование 2014 година

Меѓународниот математички натпревар Кенгур 2014 година ќе се одржи на 20.03.2014 година со почеток во 11 часот. Регоналниот натпревар за учениците од средното образование ќе се одржи на 15.02.2014 година.
Види повеќе

14/02/2014

Брошура - Активности на СММ во учебната 2013/2014

Брошурата можете да ја симнете тука.

Содржина:

  • Календар на натпревари по математика за учебната 2013/2014
  • Теми за натпревари по одделенија и класови
  • Меѓународен натпревар - КЕНГУР 2014
  • Јуниорска балканска математичка олимпијада, Охрид 2014
  • Списанија во издание на СММ

11/01/2014

Страни: ‹ First <86878889>

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.