Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

Документи во електронска форма од Општинскиот натпревар по математика во средното образование 2014/2015 година

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ
Во прилог се дадени потврдите за учество во работата на 
-Комисијата за прегледување и оцена на Првиот општински натпревар по математика во средното образвование; без печат види: тука/ со печат види: тука
-Комисијата за тестирање на Првиот општински натпревар по математика во средното образвование; без печат види тука/ со печат види: тука
-Комисијата за одлучување по приговори на Првиот општински натпревар по математика во средното образвование; без печат види тука/ со печат види: тука
Истите можете неофицијално да ги користите додека во официјална форма не ги добиете на важите работни места, на прикладен начин. 
Со почит Алекса Малчески

29/01/2015

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРВИОТ ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ВО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

Почитувани
На 24.01.2014 за првпат во Република Македонија се одржа општински натпревар по математика за учениците од средното образование. Треба да се истакне вискиот професионализам кај сите субјекти во организацијата на истиот, почнувајќи од училиштата домаќини, одговорните професори, Комисијата за задачи во средно образование при СММ, преку Комисиите за преглед и оценка, Комисиите за тестирање, Комисиите за одлучување по приговори. Тоа доведува до висок квалитет на натпреварите по математика во Р.Македонија, кој е познат и надвор од границите на нашата држава. За тоа говори и големиот број меѓународни натпревари кои се доверени на организавција на СММ, во една од најжестоките меѓународни конкуренции. 
ВО прилог се резултатите од натпреварот. 
Резултати од Првиот општински натпревар по математика за средно образование-по општини: види_тука
Резултати од Првиот општински натпревар по математика за средно образование-по региони_види_тука
Регион: Битола_Прилеп_Крушево_Ресен_Македонски_Брод_Демир_Хисар_види_тука
Регион: Охрид_Струга_Кичево_Маврово_Ростуше_Центра_Жупа_Гостивар_Дебар _Тетово_види_тука
Регион: Скопје  група А види: тука  група Б види: тука
Регион: Куманово_Крива_Паланка_Кратово_Пробиштип_Св._Николе_види_тука
Регион: Кочани_Виница_Штип_Радовиш_Струмица_Македонска_Каменица_ Берово_ Делчево_види_тука
Регион: Велес_Кавадарци_Неготино_Гевгелија_Валандово_Богданци_види_тука
Резултати од Првиот општински натпревар по математика за средно образование-по региони вкупно: види_тука

29/01/2015

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ_2015_ГОДИНА

Почитувани
Сојузот на математичари на Македонија продолжува со своите активности во учебната 2014/2015 година. Овогодишниот циклус на натпревари во основното образование отпочнува со општинскиот натпревар кој ќе се одржи на 28.02.2015 година (повеќе види тука). 
Како и секоја година, така и оваа година ќе има нови изненадувања во натпреварите и променет пристап во некои негови делови. 
Со почит Алекса Малчески

22/01/2015

Tеми за натпревари во основното образование 2014/2015 година

ПОЧИТУВАНИ
Општинскиот натпревар за учениците од основното образование ќе се одржи на 28.02.2015 година. Теми за напревари по одделенија, се објавуваат заради одредбите од правилникот за натпревари во основното образование и се слични како и во минатата година(види тука)

19/01/2015

Страни: ‹ First <9293949596> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.