Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

Кенгур 2014 и натпревари по математика 2014 година_ВАЖНО СООПШТЕНИЕ

Почитувани колеги
Во СММ се изработија: потврдите за менторство на наставниците, дипломите и пофалниците за учениците. За СКОПЈЕ сите документи по училишта(не поединечно) може да се подигнат секој ден од вторник до петок од 12-14 часот во просториите на Машинскиот факултет, во периодот од 09.06.-21.06.2014 година. Документите може да ги подигне овластено лице од училиштата (наставници или друг персонал вработен во училиштето). 
Претседател на СММ 
Алекса Малчески

11/06/2014

18_та Јуниорска македоска математичка олимпијада_конечни резултати

На 31.05.2014 година се одржа 18-тата Јуниорска македонска математичка олимпијада. На истата се постигнаа следните резултати(види повеќе)
Според постигнатите резултати на ЈМММО како и според резултатите од овогидшниот циклус на натпревари во основното и средното образование се избраа две репрезентации за учество на ЈБМО 2014 година: 
   Македонија А                                                                  Македонија Б
   1. Милан Самарџиски                                                    1. Мими Филова
   2. Анастасија Трајанова                                                2. Љубица Филипова
   3.Никола Даневски                                                         3. Ѓорѓи Коцевски
   4. Филип Михов                                                              4. Славчо Премчевски
   5. Викторија Костова                                                     5. Миле Малиминов
   6. Теодора Пецаковска                                                 6. Марија Богоева

04/06/2014

Meѓународен математички натпревар Кенгур 2014

Почитувани
Во прилог се дадени два списоци, еден за основно а еден за средно образование, од ученици кај кои недостасуваа ментори. Ве молиме во најскоро време да доставите списоци на ментори кои недостасуваа на овие списоци исклучиво на адресата 
   kangaroo.macedonia@gmail.com
список основно
список_средно 

01/06/2014

Meѓународен математички натпревар Кенгур 2014

Конечни резултати од Меѓународниот математички натпревар Кенгур 2014
                               СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ
прва година
втора година
трета година
четврта година

01/06/2014

Страни: ‹ First <99100101102103> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.