Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

КОНЕЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОД 21_ТА МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2014 ГОДИНА

НА 12.04.2014 година во просториите на Природно математичкиот факултет-Скопје се одржа 21-та Македоска математичка олимпијада (конечни резултати_види повеќе)

16/04/2014

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Општинскиот натпревар за учениците од основното образование за првпат во Република Македонија ќе се одржи на 23.04.2014 година со почеток во 12 часот. Правилата за одржување на натпреварот се одредени со правилникот за натпревари во основното образование(види повеќе)
Во општините во кои не е определен домаќин(види повеќе)

16/04/2014

Календар на натпревари во основното образование

-Општински натпревар за учениците во основното образование:    23.04.2014 година
-Регионален натпревар за учениците во основното образование:   03.05.2014 година
-Државен натпревар за учениците во основното образование:        17.05.2014 година
-Јуниорска македонска математичка олимпијада:                             31.05.2014 година

06/04/2014

Правилници за организирање и изведување на натпревари во основните и средните училишта

Натпреварите по математика во организација на СММ ќе се организираат според следните правилници:
-Правилник за организирање и изведување на натпревари по математика во основно образование(види тука)
-Правилник за организирање и изведување на натпревари по математика во средното образование(види тука)

06/04/2014

Страни: ‹ First <104105106107108>

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.