Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

Календар на натпревари во основното образование

-Општински натпревар за учениците во основното образование:    23.04.2014 година
-Регионален натпревар за учениците во основното образование:   03.05.2014 година
-Државен натпревар за учениците во основното образование:        17.05.2014 година
-Јуниорска македонска математичка олимпијада:                             31.05.2014 година

06/04/2014

Правилници за организирање и изведување на натпревари во основните и средните училишта

Натпреварите по математика во организација на СММ ќе се организираат според следните правилници:
-Правилник за организирање и изведување на натпревари по математика во основно образование(види тука)
-Правилник за организирање и изведување на натпревари по математика во средното образование(види тука)

06/04/2014

Соопштение_Кенгур 2014


Почитувани    
Внимателно прегледајте го списокот на школи кои се пријавени за учество на меѓународниот натпревар Кенгур. Доколку сте пријавени а Ве нема на спсокот, Ве молиме во најкраток можен рок да се јавите  на тел.  075 897187.
Види список

12/03/2014

18-та ЈУНИОРСКА БАЛКАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА

  18-тата Јуниорска балканска математичка олимпијада ќе се одржи во периодот од 21-26. 06.2014 година во Република Македонија. Македонија како земја домаќин на истата, ќе учествува со два тима: репрезентација-МАКЕДОНИЈА А и репрезентација-МАКЕДОНИЈА Б, или вкупно со 12-ученици од основното образование. Репрезентациите ќе бидат избрани традиционално по завршување на циклусот натпревари во основното образование. 
      Место на одржување е ОХРИД, хотел МЕТРОПОЛ.

14/02/2014

Страни: ‹ First <105106107108>

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.