Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

СЕРТИФИКАТИ ОПШТИНСКИ И РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ 2018

ПОЧИТУВАНИ
Во прилог се сертификатите од членовите на Државните комисии за 
-Тестирање
-Комисија за прегледување
-Комисија за одлучување по приговорите
од Општинскиот и Регионалниот натпревар за учениците од основното образование 2018 година. Во списокот се сите училишта кои дисциплинирано ги доставиле своите податоци до Комисијата за натпревари во основното образование при СММ. Останатите членови на комисиите кои не се на овој список се замолуваат да се обратат до соодветниот одговорен наставник од натпреварот во својата општина и регион. 
сертификати  општински     види тука
сертификати регионален    види тука 
Со почит Алекса Малчески

30/05/2018

ИЗБОР НА ТИМ ЗА ИМО 2018

ПОЧИТУВАНИ
СММ после долгата процедура за избор на тим за Интернационалната математичка олимпијада 2018 година, конечно избра тим за истата. Тимот се состои од 
1. Надежда Илиева
2. Тамара Митровска
3. Никола Даневски
4. Лука Грашкоски
5. Алек Јармов
6. Теодора Пецаковска
список на пласман      види тука
СММ на сите учесници на ИМО 2018 им посакува успех. СММ во оваа ситуација сака да ги поздрави сите учесници на овогодишните олимпијади и тестирања кои не беа малку на број. Сепак оваа година се освоија многу медаљи кои сами по себе многу значат, а сите оние кои освоиле медаља ќе останат вечно запамтени во аналите на олимпијадите. СММ на сите им го честита успехот кој го постигнаа оваа година и им посакува успех за натпреварите во наредната учебна година. 
Со почит
Алекса Малчески 

29/05/2018

JУНИОРСКА МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2018

ПОЧИТУВАНИ
Во прилог е писмото покана за учество на Јуниорската македонска математичка олимпијада 2018 година(ЈММО 2018). Во списокот не се внесени учесниците од прва година кои го најавија своето учество. Истите и сите оние кои ги исполнуваат условите се повикуваат на натпреварот. Во прилог е писмото покана. СММ ви посакува пријатни припреми до ЈММО 2018. 
писмо покана     види тука
Со почит
Алекса Малчески
___________________________________________________________________________
ПОЧИТУВАНИ
За да се избегнат одредени недоразбирања поврзани со ФИНАЛНИОТ КРУГ НА КЕНГУР 2018 СММ ве известува дека:
1. Доколку училиштата вршат пријави за учество на Финален круг на КЕНГУР 2018, тоа треба да се направи на стандардниот начин, т.е. на ист начин како што се направи за првиот круг на кенгур 2018.  Со excell табела на вообичаените меилови за пријава на кенгур. Истото може СЛОБОДНО ДА ГО НАПРАВАТ до 30.05.2018 година.  
2. Учениците кои сами се пријавуваат тоа може да го направат до 29.05.2018 година (три дена повеќе заради државните празници). 
3.Пријава се смета доколку има уплата на редованата сметка на СММ која ја има во секој број на научно-популарното списание за учениците од основното образование (прва подкорица) НУМЕРУС. 
4. На 31.05.2018 ќе се објават списоци на пријавени учесници. Доколку бројот на учесници не е исполнет настапува период на СЛОБОДНА ПРИЈАВА ЗА КЕНГУР на било кој учесник на првиот круг на кенгур 2018. 
5. Натпреварот ќе се одржи во СКОПЈЕ на универзитетот ФОН во објавените термини. 
6. На натпреварот секој учесник добива:
    -книга од изданијата на СММ
    -тефтерче
    -пенкало
    -сертификат за учесник на финален круг на кенгур на секој учесник на натпреварот
Покрај тоа на најдобрите учесници ќе им бидат врачени 
     -медаљи, и
     -сертификат за освоена медаља. 
   Со почит
   Алекса Малчески
___________________________________________________________________________
За да се отстранат сите недоразбирања во прилог на ударно место ја поставуваме првата вест која се однесуваше за ФИНАЛЕН КРУГ НА КЕНГУР 2018:
"ПОЧИТУВАНИ
СММ продолжува со своите активности од делот натпревари по математика во основното и средното образование. Оваа година се организира Финална тура на КЕНГУР 2018 година  на 09.06.2018 година. Листите на учесници на овој натпревар се дел од оваа порака. 
четврто одделение       види тука
петто одделение           види тука
шесто одделение          види тука
седмо одделение          види тука
осмо одделение            види тука
деветто одделение       види тука
први клас                  види тука
втори клас                 види тука
трети клас                 види тука
четврти клас             види тука 
Останатите учесници на Кенгур 2018 се дел од листата на чекање за учество на Финална тура на Кенгур 2018. 
Се замолуваат сите читатели на оваа вест внимателно да ги прочитаат правилата за учество на овој натпревар
правила     види 
Со почит
Алекса Малчески"

___________________________________________________________________________
СЕРТИФИКАТИ ЕВРОПСКИ МАТЕМАТИЧКИ КУП
Во прилог се сертификатите од европскиот математички куп 2017 година. СММ ве замолува доколку има одредени неправилности да интервенирате на стандарден начин на 
               natprevari.smm@gmail.com
сертификати     види тука
Со почит 
Алекса Малчески

28/05/2018

ДИПЛОМИ И СЕРТИФИКАТИ за ДРЖАВЕН ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ 2018

Почитувани
Во прилог се дипломите, пофалниците и сертификатите за учениците од Државниот натпревар за учениците од основното образование. Се замолуваат сите корисници внимателно да ги погледнат и за истите доколку има потреба да не информираат преку меилот 
    natprevari.smm@gmail.com 
дипломи и пофалници            види тука
сертификати за наставници   види тука
Во исто време ве информираме дека ВРЕМЕТО ЗА КОРЕКЦИИ НА СИТЕ ДОКУМЕНТИ кои произлегуваат од натпреварот КЕНГУР се завршени. Понатаму СММ не прима интервенци за корекција на било каков документ за овој натпревар. 
Со почит Алекса Малчески
__________________________________________________________________________
Почитувани
Од печат излезе најнвиот број на научно-популарното списание за учениците од средното образование СИГМА 112. Начинот на нарачка е како и досега, т.е. на вообичаените начини. 
Со почит
Алекса Малчески

27/05/2018

Страни: <12345> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.