Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Олимпијади  |  ЈММО  |  Вести

18_та Јуниорска македоска математичка олимпијада_конечни резултати

На 31.05.2014 година се одржа 18-тата Јуниорска македонска математичка олимпијада. На истата се постигнаа следните резултати(види повеќе)
Според постигнатите резултати на ЈМММО како и според резултатите од овогидшниот циклус на натпревари во основното и средното образование се избраа две репрезентации за учество на ЈБМО 2014 година: 
   Македонија А                                                                  Македонија Б
   1. Милан Самарџиски                                                    1. Мими Филова
   2. Анастасија Трајанова                                                2. Љубица Филипова
   3.Никола Даневски                                                         3. Ѓорѓи Коцевски
   4. Филип Михов                                                              4. Славчо Премчевски
   5. Викторија Костова                                                     5. Миле Малиминов
   6. Теодора Пецаковска                                                 6. Марија Богоева

04/06/2014

ЈУНИОРСКА МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2015 (JМMO 2015)

ПОЧИТУВАНИ
ЈУНИОРСКАТА МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2015 по 19-ти пат ќе се одржи на 06.06.2015(повеќе види тука). Местото на одржување дополнително ќе биде соопштено на овој сајт. 
Со почит 
Алекса Малчески
Претседател на СММ

18/05/2015

ЈУНИОРСКА МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2015

ПОЧИТУВАНИ
Јуниорската македонска математича олимпијада ќе се одржи на универзитетот Св. Кирил и Методиј, односно во просториите на МАШИНСКИОТ ФАКУЛТЕТ_Скопје. Се замолуваат учесниците на олимпијадата пред 9 часот да бидат присутни во просториите на факултетот заради навремено сместување и отпочнување на натпреварот. 
-второ соопштение: види тука
-дополнет список на учесници на ЈММО 2015, според одредбите од Правилникот на СММ за организирање и спроведување на натпревари во основното образование: види тука
Со почит Алекса Малчески

02/06/2015

JMMO_2015

ПОЧИТУВАНИ
На 06.06.2015 година, на универзитетот Св.Кирил и Методи, во просториите на Машинскиот факултет според највиосоките стандарди за одржување на меѓународни олимпијади се одржа 19-тата Јуниорска македонска математичка олимпијада. Како и на преостанатите натпревари, така и на оваа олимпијада до израз дојде големиот професионализам на наставниците-МЕНТОРИ, кои уште еднаш покажаа дека можат да се носат со вакви предизвици, посебно ако се има предвид успехот на нашите ученици на меѓународните натпревари. Учениците постигнаа солидни резултати, при што се избра екипа за ЈУНИОРСКАТА БАЛКАНСКА МАТЕМТИЧКА ОЛИМПИЈАДА, во организација на Друштво матрематичара Србије, во периодот од 24.06 до 29.06.2015, година,Белград. Наштс екипа  за ЈБМО  2014 е во состав:
       1.Милан Самарџиски
       2.Мими Филова
       3.Теодора Пецаковска
       4.Марија Богоева
       5.Калина Стефанова
       6.Надежда Илиева
Резултати од ЈММО 2015: види тука
Задачи: види тука

07/06/2015

Страни: 123>

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.